fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

A kommunizmus áldozatainak emléknapja

„Emlékeznünk kell, és emlékeztetni a fiatalabb generációkat, hogy tudjanak róla és tegyenek azért, hogy soha többet ne ismétlődhessen meg az egyházüldözés, az ávós terror, a kényszermunka, és a koncepciós perek kegyetlensége.”
2000 óta február 25-én emlékezünk a kommunizmus áldozataira, akiknek a száma meghaladta a százmilliót a világon, de még többen voltak azok, akiknek az életét a diktatúra hétköznapi valósága testileg és lelkileg megnyomorított. – hívta fel a figyelmet Kerecsényi Márton a Tolna Vármegyei Önkormányzat közgyűlésének tagja beszédében. Szolzsenyicin szavaival foglalta össze a kommunista ember jellemzőit: ” A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük, elképzelhetetlen minden más, azaz nem kommunista ember számára.”
Tegnap délután a József Attila Általános Iskola pedagógusai, valamint Kiszler Benedek gyönyörű éneke segítette a jelenlévőket az emlékezésben. A Valahol Európában musical Nem szabad félni című dalát meghatódva hallgattuk végig előadásában. A műsort Szalainé Balogh Erika hívta életre. Köszönjük!

Last modified: 2024.03.08.