fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

XVII. Dombóvári Mix Röplabda Kupa Dombóváron

Hétvégén számos kulturális és sportesemény zajlott városunkban. Szombaton 17. alkalommal rendezte meg a Dombóvári Mix Röplabda Kupát a Dombóvári Amatőr Röplabda Club Szabadidős Egyesület. A sporteseményre ezúttal is szép számmal érkeztek versenyzők az ország több pontjáról, illetve az országhatáron túlról is. A csapatok a mix röplabda szabályai szerint játszottak, ami azt jelenti, hogy a csapatokban a pályán lévő 6 játékosból legalább 3 női játékos kell legyen.
A tornán 11 csapat vett részt, összesen 79 játékossal. A nap folyamán a két pályán összesen 38 mérkőzés került lejátszásra, ezekből a csoportmérkőzések és az Elnöki Kupáért zajló csaták 21 pontig, míg a rájátszás mérkőzései 25 pontig tartottak. A résztvevő csapatoknak a sorsolástól és az elért eredményeiktől függően 6, 7 vagy 8 mérkőzés jutott.
Az A-csoportot a Limonádé nyerte, míg a másik két továbbjutó helyet az „A bal POTE” és a Nyerőmű szerezte meg. A B-csoportot az Imperátor nyerte és negyeddöntőbe jutott a Kívülről Csípte és a Black Monarchy.
A bronzmeccs és a döntő egyaránt szoros küzdelmet hozott. A 3. helyért zajló csatát érdekes módon a két korábbi csoportgyőztes játszotta, végül 25:23 arányban a Limonádé nyerte, így a bronz az ő nyakukba került, az Imperátor pedig a 4. helyen végzett. A döntőben is hasonlóan nagy küzdelem volt, az „A bal POTE” 25:22 arányban kerekedett felül a Kívülről Csípte csapatán, így a tornagyőzelemért járó aranyérmeket és kupát előbbi, míg az ezüstérmes helyért járó díjakat utóbbi csapat gyűjthette be.
A XVII. Dombóvári Mix Röplabda Kupa végeredménye:
1. A bal POTE
2. Kívülről Csípte
3. Limonádé
4. Imperátor
5. Black Monarchy
6. Nyerőmű
A rájátszással és a helyosztókkal egy időben a másik pályán zajlottak az Elnöki Kupa küzdelmei. Ebbe a kupába az az 5 csapat került, akik nem jutottak tovább a csoportból.
A végeredmény egy hármas körbeverés lett az 1-3. helyeken, így a győzelemről és az érmekről a meccspontok aránya döntött. Ebből a Rosatom csapata jött ki a legjobban, így ismételten ők nyerték meg az Elnöki Kupát. Érdekesség, hogy harmadszorra alkalmazzuk ezt a fajta lebonyolítást, hogy az Elnöki Kupáért is indítunk egy alsóházi versenyt és eddig mindhárom alkalommal a Rosatomé lett ez a kupa.
Az Elnöki Kupa végeredménye:
1. Rosatom
2. PipiJoe
3. A jobb POTE
4. Dombóvár
5. Simonyi-Szöcske SE
Gratulálunk a szervezőknek és a csapatoknak!

Last modified: 2024.03.08.