fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Gyermekvédelmi észlelő- és jelzőrendszer éves szakmai tanácskozása

A Dombóvári ESZI Család- és Gyermekjóléti Szolgálata szervezésében a került megrendezésre a gyermekvédelmi észlelő- és jelzőrendszer éves szakmai tanácskozása. A rendezvényen részt vett Dr. Németh Tímea, a Dombóvári Szociális és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás Elnöke, és Horváth Józsefné önkormányzati képviselő.
Kovács Gabriella, intézményvezető tájékoztatta a megjelenteket a 2023-as évben végzett feladatokról, melyet a család- és gyermekjóléti szolgálat szakemberei végeztek a településen, valamint az éves beérkezett jelzések statisztikai alapú értékelése is megtörtént.
A tanácskozás további részében az észlelő- és jelzőrendszer működésének kritériumait, a hangsúlyos kérdéseket és tapasztalatokat ismertette Budai Mária a Dombóvári ESZI intézményvezető helyettese, a család és gyermekjóléti központ szakmai vezetője. Összefoglalójában elmondta, hogy melyek azok a rendszerszintű tapasztalatok, települési specifikumok, esetleges hiányosságok, amik jellemzik a településen gyermekvédelemben dolgozó szakemberek munkáját és együttműködésüket a jelzőrendszer szakembereivel.
A jelzőrendszeri tagok aktív közreműködésével zajlott szakmai konzultáció során konkrét példákon keresztül tárgyalták a szakmai munka hatékony működésének további lehetőségeit.

Last modified: 2024.03.22.