fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

„Klímanócskák” akcióban

Elindult az óvodások és kisiskolások környezettudatos nevelését célzó három napos képzés Dombóváron. Tolna vármegyében Dombóvár ad helyet az óvodapedagógusok képzésének. A Dombóvári Szivárvány Óvoda, mint zászlóvivő vállalta a feladatot a szemléletformálásban.
A Dipol Intézet, mint a program megvalósítója több éve foglalkozik óvodások környezeti nevelésével. Ennek keretében 2022-ben 3 vármegyében valósult meg klímatudatos óvodák kialakítása. A sikeres program folytatásaként az Energiaügyi Minisztérium támogatásával a 2023 október és 2024 november közötti időszakban további 12 vármegye 1-1 településének bevonásával folytatják a programot.
A program célja a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás és a környezettudatos magatartás erősítése a magyar családokban a gyermekeken keresztül.
Müller Ágnes intézményvezető és Pintér Szilárd polgármester köszöntötte a dombóvári és kaposvári óvónőket. A szakmai képzés dr. Fegyveres Fiskál Gábor a Dipol Intézet ügyvezetője és Ábrahám Mónika programkoordinátor irányításával valósul meg.

Last modified: 2024.03.22.