fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Közös ünnep és megemlékezés március 15-én

Civil szervezetek, az intézmények, és az önkormányzat együtt ünnepelt március 15-én a Szigeterdőben, Kossuth Lajos szobránál.
Az MMSZ Esterházy Miklós Technikum felemelő műsorával kezdődött a megemlékezés. Fenyvesi Gábor vezetésével énekelték el a diákok a Nemzeti dalt és elevenítették fel az 1848-as eseményeket. Köszönjük, hogy méltó módon ünnepelhettünk, köszönjük a diákoknak és felkészítő tanáraiknak egyaránt.
Potápi Árpád János a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője a Dombóváriakkal együtt ünnepelt. Kiemelte, akkor 1848 márciusában lett a magyarokból egy nemzet. Pintér Szilárd polgármester ünnepi beszédében felhívta a jelenlévők figyelmét arra, hogy történelmünk hősei kijelölték számunkra a követendő utat, mindig és mindenkor szeressük nemzetünket és hazánkat, fogjunk össze és tegyünk közösen azért, hogy minden magyar embernek biztonságos és erős otthona legyen Európában.
A közel félezer fős, együtt emlékező közösség hitükben megerősödve térhettek haza, mert nemzeti identitásukat, hazájuk iránti szeretetüket és keresztény értékrendjüket ma Magyarországon szabadon vállalhatják.

Last modified: 2024.03.25.