fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

A DOVASE nyári tábora

A DOVASE a hatodik nyári napközis tábort rendezte meg a Szuhay Sportcentrumban
Kiváló lehetőség volt az egyesületben sportoló fiatalok számára, hogy egy emlékezetes hetet töltsenek el együtt és gyakorolják az atlétika sportágat. A délelőtti edzések a sportágunk különböző ágaira épült, dobtunk, ugrottunk, gátaztunk, futottunk, mindezt sok-sok játékkal, vidám hangulatban. Legfontosabb célunk az atlétika megszerettetése és a csapatépítés volt – foglalta össze Halmainé Horváth Katalin edző. A délutáni edzések alkalmával mozgásos játékokkal, versenyekkel készültünk: vizes Exatlon-pályát építettünk, amelynek a nagy melegben óriási sikere volt. Gyorsasági rollerversenyt rendeztünk a Szigeterdőben. Kölyökatlétikaversenyt hirdettünk korosztályonként, amelyen 5 versenyszámban mutathatták meg a gyermekek ügyességüket, uszodában is voltunk és végül számháborúzni is megtanultak a táborozók.
A hét egyik igazán emlékezetes pillanata volt, amikor versenyző korú atlétáink – akik pár éve ugyancsak a táborozók között voltak – bemutatót tartottak. Lakatos Lamm Bence, Tobler Peti, Gál Zsófi és a többi tehetséges fiatal atlétánk megmutatták a magasugrás, távolugrás, gerelyhajítás fortélyait. A kicsik tátott szájjal nézték, tapsviharral jutalmazták a nagyokat.
A programok jó hangulatban zajlottak, a játékok alkalmával a gyermekek megtapasztalták a versengés és a sportszerűség fontosságát. A sport mellett atlétikával, olimpiával kapcsolatos vetélkedőket, kvízjátékokat szerveztünk, kézműveskedtünk.
A DOVASE nyári tábora remek alkalom volt, hogy a gyermekek összekovácsolódjanak és élvezzék a mozgás, a sportolás örömét.

Last modified: 2024.07.11.