fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Megérkezett mindhárom támogatói okirat az összesen 1,2 milliárd forint értékű támogatási kérelmekhez

Megérkezett mindhárom támogatói okirat az összesen 1,2 milliárd forint értékű, TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00023/00024/00025-ös azonosítószámú nyertes támogatási kérelmekhez.

A nyertes pályázatoknak köszönhetően az Ady Endre utca, valamint a Fő utca keleti és nyugati részein települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések valósulnak meg.
Az Ady Endre utca vonatkozásában a csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója, aszfaltozott parkoló kialakítása a meglévő bontásával, térkő járda építése a meglévő burkolat bontásával, burkolt vízelvezető árok kialakítása előregyártott mederburkoló elemből, emellett tervezett munkálat még betoncső kapubejáró átereszek fektetése, víznyelő aknák kialakítása, térkő kapubejáró burkolat építése, és faültetés valósul meg.
A Fő utca csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója I. ütem – nyugati utcarészre vonatkozóan térkő parkoló kialakítása (iskola és szemben a bolt előtt), térkő járda építése a meglévő burkolat bontásával, burkolt vízelvezető árok kialakítása előregyártott mederburkoló elemből, továbbá ennek a rekonstrukciós tervnek is részét képezi a betoncső kapubejáró átereszek fektetése, térkő kapubejáró burkolat építése és faültetés, valamint csatornafektetés és út alatti átereszek fektetése fog realizálódni.

A Fő utca csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója I. ütem – keleti utcarészen gyeprács burkolat, térkő járda építése a meglévő burkolat bontásával, burkolt vízelvezető árok kialakítása előregyártott mederburkoló elemből, és itt is szerepel a tervek között átereszek fektetése (kapubejáró, gyalogos, illetve út alatti áteresz), valamint térkő kapubejáró burkolat építése és faültetés.

Last modified: 2021.06.28.