fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Megalakult a dombóvári képviselő-testület

Letette esküjét Pintér Szilárd polgármester, a 11 önkormányzati képviselő, valamint a horvát, német és roma nemzetiségi önkormányzat megválasztott képviselői.
Az ünnepségen Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség képviselőjének köszöntője után, a hivatalos ceremóniát követően osztotta meg gondolatait a második alkalommal Dombóváron polgármesternek megválasztott Pintér Szilárd:
„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy újból, már második alkalommal 2024-ben is bizalmat szavaztak nekem és csapatomnak a dombóváriak. Ugyan olyan elsöprő sikert arattunk az idei választáson, mint az előzőn, mind a nyolc választási körzetben mi nyertünk, ennél az eredménynél meggyőzőbb visszacsatolást nem is kaphattunk volna az elmúlt öt év teljesítményéről. Köszönöm azok támogatását, akik a folytatásra szavaztak, bízom benne, hogy a következő ciklus végére még több elégedett választópolgárunk lesz!
Szeretnék gratulálni a mai napon esküt tett nemzetiségi önkormányzati képviselőknek is, hiszem, hogy egy sikerekben gazdag ciklus áll előttünk.
Elismeréssel kell szólnom mindazok munkájáról, akik azért dolgoztak, hogy mi választhassunk, azon fáradoztak, hogy a választás minden választókerületben zökkenőmentesen megvalósulhasson. Köszönet a Helyi Választási Bizottság, a Szavazat Számláló Bizottság tagjainak, valamint a Helyi Választási Iroda vezetőjének: jegyző úrnak és valamennyi munkatársának.
„Engedjék meg, hogy köszöntőmet egy Széchenyi István idézettel folytassam, amely gondolat az előttünk álló munka vezérelvéül szolgál:
“A jövőt nem lehet megörökölni, hanem magunknak kell megépíteni.”
Képviselő társaimmal arra törekszünk, hogy a 2019-ben megkezdett utat folytatni tudjuk, annak érdekében, hogy elképzeléseinket sikeresen megtudjuk valósítani.
Mindannyiunk számára fontos eredmény, hogy az elmúlt évek során egy olyan városvezetési gyakorlatot sikerült kialakítani, amely a konstruktív együttműködésen alapul.
Az elmúlt ciklusban már bizonyítottuk, hogy az már soha többet nem fordulhat elő Dombóváron, hogy bárkinek félnie kelljen politikai hovatartozása miatt, hátrányt szenvedjen munkájában, veszélyben legyen a vállalkozása. Mi mások vagyunk, mint elődeink, együtt tervezünk és együtt döntünk, nekünk mindenki egyaránt fontos!
Fontos feladat a történelmi egyházakkal való jó kapcsolat fenntartása, a közösség megtartó erejének növelése. Városunk felemelkedése csak szilárd erkölcsi alapokon nyugvó neveléssel érhető el és tartható fent hosszútávon.
Körünkben levő országgyűlési képviselő urat és a megyei közgyűlés elnök urat is arra kérem, hogy velünk közösen tegyenek meg mindent Dombóvár fejlődéséért, és akarják ezt a fejlődést ugyan annyira, mint mi!
Hajrá Dombóvár!”

Last modified: 2024.10.16.